Landelijk: vrij koel weekend met buien


In het westen is het bewolkt en deze bewolking trekt geleidelijk verder over het land. In het oosten en zuidoosten schijnt eerst nog tot in de middag de zon. Op een enkele bui in het noordoosten na is het droog. Later vanmiddag gaat het in het westen en noorden regenen en deze regen breidt zich komende avond over het land uit. Het wordt 18-20 graden.

Morgen wordt een wisselvallige dag met flinke buien en daarbij is hagel en onweer mogelijk. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt, bij een stevige noordwestenwind, 17-19 graden.

Ook zondag komt het tot buien, maar deze zijn minder talrijk en minder fel dan de buien van morgen. Er waait een frisse noordwestenwind en het wordt maximaal 16-17 graden. Daarmee is het duidelijk te koud voor de tijd van het jaar.

Maandag ook enkele buien, maar tussendoor schijnt geregeld de zon. Het wordt 17, lokaal 18 graden. De temperatuur gaat de dagen daarna geleidelijk omhoog. Dinsdag wordt het 18-19 graden en woensdag kan het in het oosten en zuidoosten weer 20 graden worden. Die 20 graden wordt donderdag op meerdere plaatsen gehaald en volgende week vrijdag wordt het overal 20-22 graden. Wel blijft het licht wisselvallig met een mix van zon, stapelwolken en dagelijks enkele buien.

Foto: Monique Bormans