Landelijk: wisselvallig septemberweer


Vandaag en morgen is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Geregeld schijnt de zon en het wordt 16 graden in het westen, noordwesten en op de Wadden en 17 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 18 graden worden. Klik hier voor het regioweer van vandaag en morgen voor Haarlemmermeer en Kennemerland.

Zaterdag  is er een mix van zon en stapelwolken. Het komt regelmatig tot buien en er waait een zwakke tot matige en aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt met naast geregeld zon ook regelmatig enkele buien. De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 17 graden. Alleen in het zuiden en langs de oostgrens kan het 18 graden worden. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee. Bij de Wadden waait de wind krachtig, windkracht 6.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of enkele buien. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag naar zo’n 17-18 graden. Woensdag wordt het 18-19 graden, donderdag kan het in het zuiden weer 20 graden worden.

Foto: Aad Hogenboom