Regioweer (middel)lange termijn: wisselvallig en vrij koel


Net als vandaag is het ook de komende dagen aan de wisselvallige kant. Vrijdag beginnen we de dag droog met af en toe zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de middag gaat het regenen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar maximaal 17 graden.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag is het bewolkt met buiige regen. Zaterdag overdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot flinke buien. De wind draait naar het noordwesten en neemt geleidelijk in kracht toe en de temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 17.

Zondag schijnt de zon geregeld, maar ook dan moet rekening worden gehouden met enkele buien. Toch is het aantal buien minder dan zaterdag. De temperatuur stijgt opnieuw naar 17 graden.

Volgende week blijft het vrij koel en wisselvallig. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur komt uit rond de 18 graden. Daarmee blijft het tot koel voor de tijd van het jaar.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: