Regio: ook komende dagen wisselvallig en vrij koel


Het weerbeeld blijft ook na morgen wisselvallig en vrij koel. Ten zuiden van onze streken is de luchtdruk laag. Aan de noordflank daarvan staat een westelijke tot noordwestelijke stroming met aanvoer van diverse storingen. Het resultaat is wisselvallig septemberweer met grote kans op regen of enkele buien.

De zon schijnt geregeld en het komt af en toe tot een bui. De meeste tijd is het droog, maar een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind voert wel koele lucht aan. Het wordt dan ook niet warmer dan 16 graden.

De vrijdag begint droog met eerst nog zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de middag volgt vanuit het westen regen. De temperatuur stijgt naar 17 graden.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag wordt de regen buiig van karakter en ook zaterdag overdag draait het om flinke buien. Tussendoor schijnt af en toe de zon. Bij een in kracht toenemende noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 17 graden.

Zondag komt het ook tot buien, maar dan is het ook weer regelmatig droog met af en toe zon. De temperatuur stijgt opnieuw naar een graad of 17.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: