Regio: zomerse zaterdag, vanaf morgen duidelijk koeler


Het is prachtig weer op deze laatste dag van de meteorologische zomer. De zon schijnt volop en het wordt 27 graden. Vanavond neemt de bewolking en de kans op buien toe en vanaf morgen is het licht wisselvallig met naast zon ook kans op enkele buien. De temperatuur is duidelijk lager en stijgt in de eerste week van september naar 17-20 graden.

Het is op deze zaterdag prachtig, zonovergoten zomerweer. De koperen ploert schijnt volop en het blijft droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 27 graden,

Vanavond neemt geleidelijk de bewolking toe en ook de wind draait naar het westen. Daarmee stroomt koelere lucht de regio binnen en volgen ook enkele buien. De temperatuur daalt in de nacht naar 15 graden.

Morgen is het duidelijk koeler bij het begin van de meteorologische herfst. De zon schijnt geregeld, maar er trekken ook enkele buien over het land. Zondagmiddag is het overwegend droog. De temperatuur stijgt naar maximaal 19 graden.

Zondagavond neemt de buiigheid weer toe en ook maandag komt het tot enkele buien. De buiigheid verdwijnt in de middag weer geleidelijk en de zon gaat geregeld schijnen. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 18 graden.

Dinsdag is het overwegend droog met geregeld zon, vanaf woensdag is weer kans op buien. De temperatuur stijgt dinsdag en woensdag naar 20 graden, aan het eind van de week gaat het kwik omlaag.

Foto: Ton Wesselius