Regio: vrij zonnig, later kans op onweer


De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking aanwezig. Het blijft droog en het wordt 26 graden. Vanavond en vannacht is kans op onweer, morgen blijft het droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt naar 23 graden. Ook vrijdag wordt het 23 graden, maar zaterdag kan het weer 26 graden worden. Daarbij schijnt geregeld de zon en is het droog. Vanaf zondag neemt de wisselvalligheid toe en gaat het kwik omlaag.

De zon schijnt op deze woensdag flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft tot in de avond droog en er waait een tot matig toenemende zuidwestenwind. De temperatuur is lager dan voorgaande dagen en stijgt vanmiddag naar maximaal 26 graden.

Vanavond neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De buien trekken van zuidwest naar noordoost over het land en kunnen ook gepaard gaan met hagel en windstoten. De temperatuur daalt naar 17 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar ook de zon gaat geregeld schijnen. Het blijft droog en het wordt maximaal 23 graden. Daarmee is de temperatuur zeer aangenaam voor de tijd van het jaar.

Vrijdag en zaterdag is het droog met naast wolkenvelden ook flink wat zon. De temperatuur stijgt vrijdag naar 23 graden, zaterdag is het weer zomers met maximaal 26 graden.

Vanaf zondag neemt de wisselvalligheid toe en gaat de temperatuur omlaag. Zondag wordt het maximaal 19 graden, begin volgende week blijft de temperatuur steken bij maximaal 17 graden.

Foto: Ton Wesselius.