Regio: tot en met woensdag zeer warm


Tot en met woensdag is het zeer warm met temperaturen rond de 30 graden. Daarbij is dus kans op een hittegolf. De zon schijnt flink, maar het wordt wel wat drukkend warm door een toenemende luchtvochtigheid. Vanaf donderdag is het met 22-24 graden een stuk aangenamer.

De zon schijnt ook vandaag weer volop, maar in tegenstelling tot gisteren zijn er ook weer dunne wolkensluiers zichtbaar. Het blijft overal droog en er staat over het algemeen weinig wind. De temperatuur stijgt naar waarden rond de 30 graden. Aan zee steekt vanmiddag een verfrissende zeewind op en daalt de temperatuur naar een graad of 24.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 18 graden.

Morgen is het wederom zonnig en tropisch warm met temperaturen van een graad of 30 in de regio. Het blijft droog, maar de lucht is vochtiger dan dit weekend en daardoor is het voor het gevoel drukkend warm.

Na morgen blijft het dinsdag en woensdag vrij zonnig en heet met temperaturen van een graad of 30. Wel is lokaal kans op een regen- of onweersbui.

Vanaf donderdag tot en met zondag is het een stuk aangenamer met temperaturen van 22-24 graden. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en op een enkele bui na is het droog.

De verwachting is dat het vanaf maandag 2 september een stuk koeler is met temperaturen onder de 20 graden, maar dat is allemaal nog ver weg. Eerst kijken of we die hittegolf kunnen pakken…

Foto: Aad Hogenboom