Regio: zomer schakelt tandje bij


De zomer weet van geen wijken en schakelt dit weekend nog een tandje bij. Was het de afgelopen dagen al prima zomerweer met aangename temperaturen, vanaf vandaag wordt het weer zweten met tot en met woensdag temperaturen van 28-30 graden in de regio. Vanaf donderdag is het weer aangenaam zomerweer met 24-25 graden. Wel neemt volgende week de kans op een bui toe.

De zon schijnt op deze zaterdag uitbundig. Er zijn zelfs geen sluierwolken zichtbaar en het blijft dan ook vanzelfsprekend droog. De temperatuur stijgt naar 29 graden.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 16 graden.

Ook morgen is het zonovergoten, maar dan zijn wel weer wolkensluiers zichtbaar. De temperatuur stijgt wederom naar 29 graden en er staat weinig wind. Aan zee kan de wind van zee waaien en zorgen voor enige verkoeling.

Na het weekend blijft het zomers met tot en met woensdag temperaturen van 28-30 graden. Van donderdag tot en met zaterdag is het weer wat aangenamer met 24-25 graden. De zon schijnt flink, maar omdat de lucht wat vochtiger wordt voelt het drukkend warm en klam aan. De vochtige lucht zorgt ook voor stapelwolken en die kunnen uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien.

Vanaf volgende week zondag, 1 september, lijkt het verder af te koelen naar 20-21 graden, maar dat zijn hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: