Regio: fraaie zomerse periode!


Er komt een fraaie zomerse periode aan. Het blijft voorlopig weer droog en de zon schijnt flink. Wel trekt er soms wat sluierbewolking over. De temperatuur gaat omhoog van 22 graden vandaag naar 27-28 graden in het weekend.

De zon schijnt vandaag flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Vanmiddag komen ook stapelwolken tot ontwikkeling, maar dan vooral landinwaarts. Het blijft droog en het wordt ongeveer 22 graden. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is niet meer dan zwak.

Vanavond en vannacht is het droog met een afwisseling van flinke opklaringen, maar ook wolken. De temperatuur daalt naar 12 graden.

Morgen trekken er in de ochtend wolkenvelden over de regio. In de middag gaat de zon flink schijnen, maar er blijft sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en wordt ongeveer 23 graden.

Vrijdag is het prachtig zomerweer met veel zon. Er is hooguit sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog. Bij weinig wind wordt het 25 graden en dat zou pas de eerste zomerse dag van deze augustus zijn.

In het weekend is het op en top zomer met veel zon. Het blijft droog en het wordt 27-28 graden.

Volgende week blijft het aanvankelijk zomers met veel zon en een graad of 26. Aan het eind van de week neemt de wisselvalligheid toe en gaat de temperatuur omlaag.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

Lange termijn verwachting:
Normaal is het in de laatste 10 dagen van augustus een graad of 21. De temperatuur gaat de komende tijd geleidelijk dalen en half september is het dan een graad of 19.

  • 19-25 augustus (afwijking +0,5 graden)
  • 26 augustus-1 september (afwijking +2,0 graden)
  • 2-8 september (afwijking +1,0 graden)
  • 9-15 september (afwijking +1,0 graden)

De verwachting is dus dat het de komende vier weken aan de zachte kant blijft voor de tijd van het jaar.

Hoofdfoto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: