Regio: wisselvallig, volgend weekend zomers!


Het is de eerste dagen nog wisselvallig zomerweer. Vanochtend regent het en de komende dagen is kans op een enkele bui. De temperatuur ligt rond de 20 graden. Halverwege de week wordt het een graadje warmer, maar tegen en in het volgende weekend keert de zomer terug met temperaturen van 25 graden. Daarbij schijnt de zon flink en is het droog.

Het is op deze zondag aanvankelijk bewolkt en er valt af en toe regen. De regen trekt geleidelijk naar het oosten weg en vanuit het westen klaart het vanmiddag op. Er is dan nog wel kans op een bui, maar over het algemeen is het droog met geregeld zon. De aanvankelijk zwakke wind waait uit het zuidwesten en neemt vanmiddag toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met kans op een bui. De temperatuur daalt naar 13-14 graden.

Morgen, de start van de laatste vakantieweek voor regio noord en de één na laatste week voor regio midden, schijnt geregeld de zon. Er zijn ook wolkenvelden met kans op een bui. De temperatuur stijgt naar een graad of 20 en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind, windkracht 4-6.

Ook dinsdag, woensdag en donderdag is nog kans op een lokale bui, maar over het algemeen is het droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden en er staat over het algemeen niet veel wind..

Aan het eind van de week keert de zomer terug. Het blijft droog en de zon schijnt flink. Vrijdag wordt het 23 graden, in het weekend wordt het zomers warm met 25-26 graden.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: