Regio: wisselvallig tot en met het weekend. Volgende week droger!


Het wisselvallige weer blijft nog enkele dagen aanhouden. Vooral vandaag en ook tijdens het komende weekend valt er regen of komt het tot enkele buien. Daarna lijkt de invloed van hogedruk toe te nemen, waardoor het droger zou moeten worden. Omdat de hogedrukkern ten westen of ten noordwesten van ons land komt te liggen, blijven de temperaturen gematigd.

Op deze donderdag komt het tot flinke buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. Vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg en breekt vaker de zon door. Het wordt 20-21 graden.

Morgen is het prima weer voor een dagje uit. Er zijn flinke perioden met zon en het blijft overdag droog. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden.

Zaterdag ziet het weerbeeld er anders uit en moeten we het met flink wat regen doen. De meeste regen valt later op de dag. Met 22 graden is het overigens niet koud.

Zondag zijn er perioden met zon, maar het komt ook tot buien. Er waait een stevige wind en het wordt met 19-20 graden ook wat frisser.

Maandag is er nog een buienkans, maar de dagen daarna wordt het duidelijk droger. De zon schijnt geregeld en het wordt dagelijks een graad of 20. Kortom: prima doe weer!

Foto: Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: