Regioweer 25 juli 2019


Het is vandaag en morgen nog snikheet met temperaturen van 35-36 graden. Morgenavond neemt de kans op onweer toe en in het weekend is het met 25=26 graden minder heet. Er is dan een mix van zon, wolken en enkele buien met kans op onweer.

Ook op deze donderdag is het snikheet zomerweer. Bij volop zon stijgt de temperatuur vanmiddag naar 36 graden. Gisteren werd het op Schiphol 35,5 graden dat was pas de tweede keer dan de temperatuur op Schiphol steeg tot boven de 35 graden.

Het record is 35,7 graden en werd gemeten 27 juli 2018. Grote kans dat vandaag de heetste dag ooit wordt in onze westelijke regio.

Vanavond en vannacht is het helder en blijft het lang warm. Uiteindelijk koelt het af naar 22-23 graden.

Morgen wordt het wederom een hete dag. Aanvankelijk schijnt de zon volop, maar later neemt de bewolking toe en tegen en in de avond is kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 35 graden, maar later draait de wind naar west en gaat het kwik omlaag.

In het weekend schijnt de zon, maar er zijn ook wolken en op beide dagen komt het tot buien en daarbij is onweer mogelijk. De temperatuur stijgt zowel zaterdag als zondag naar 25-26 graden. Daarmee is de hitte weer voorbij, maar blijft het warm zomerweer.

De foto werd gemaakt door Monique Bormans.