Regioweer 12 juli 2019


Het draait om buien en vooral landinwaarts is kans op onweer en lokaal veel regenwater. Het wordt 21 graden. Morgen schijnt de zon, maar in de ochtend komt het tot enkele buien. Het wordt 20 graden. Zondag is het bewolkt en slechts 18 graden, maar vanaf maandag blijft het meest droog met geleidelijk oplopende temperaturen.

Vandaag draait het om buien en deze buien kunnen landinwaarts gepaard gaan met onweer. Lokaal is veel regenwater mogelijk. Vanmiddag neemt de buiigheid in onze regio af en schijnt steeds vaker de zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 21 graden.

Vanavond en de komende nacht is het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar 14 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar in de ochtend komt het weer tot enkele buien. Morgenmiddag neemt de buienkans weer af en schijnt vaker de zon. De temperatuur stijgt naar maximaal 20 graden. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig en aan zee vrij krachtig.

Zondag overheerst de bewolking, maar het blijft wel droog. In de middag schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur is te laag voor de tijd van het jaar en stijgt naar 18 graden.

Na het weekend schijnt geregeld de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio. Het blijft zo goed als droog, maar later in de week de buienkans weer toe. De temperatuur gaat langzaam omhoog van een graad of 20 op maandag naar ongeveer 23 graden aan het eind van de week.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: