Regioweer 6 juli 2019


De zon schijnt, maar de bewolking neemt toe en later vanmiddag is kans op wat lichte regen. Het wordt 21-22 graden. Morgen een mix van zon en wolken en met 18 graden duidelijk frisser. Na het weekend is het licht wisselvallig met geleidelijk weer oplopende temperaturen.

We starten deze zaterdag met zonneschijn. Vanuit het noorden neemt de bewolking toe en vanmiddag is de bewolking dik genoeg voor wat lichte regen. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden en er waait een matige noordwestenwind.

Vanavond en de komende nacht is het weer droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Aan het eind van de middag is het 18 graden en later vanavond ongeveer 14 graden. Komende nacht daalt de temperatuur verder naar een graad of 11.

Zondag is het aanvankelijk bewolkt met een kleine kans op een bui. Gaandeweg de dag klaart het steeds meer op en zondagmiddag zijn er flinke perioden met zon. De temperatuur is duidelijk lager en stokt bij maximaal 18 graden.

Na het weekend is het licht wisselvallig met naast zon ook kans op enkele buien. De temperatuur is eerst met maximaal 17 graden erg laag voor de tijd van het jaar, maar in de loop van de week stijgt de temperatuur weer. Aan het eind van de week is het 23 graden.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.