Regioweer 30 juni 2019


De hitte is weer voorbij. Met een westenwind wordt koelere lucht aangevoerd. Het kwik stijgt nog naar 25 graden, maar de komende dagen daalt de temperatuur verder naar een graad of 19 op dinsdag/woensdag. Daarna gaat de temperatuur weer omhoog. De zon schijnt geregeld, maar soms valt ook een enkele bui.

Er zijn op deze zondag flinke perioden met zon, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio. Het blijft droog en er waait een matige westenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 25 graden, maar vanmiddag gaat de temperatuur geleidelijk omlaag.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 16 graden.

Morgen zijn er perioden met zon en het is overwegend droog. In het noorden van het land is kans op een bui en mogelijk komt het ook in onze regio tot een bui. De temperatuur is met 21 graden duidelijk lager, maar heel normaal voor begin juli.

De rest van de week schijnt de zon, maar er trekken soms ook wolkenvelden over de regio. Dinsdag is er een buienkans en ook aan het eind van de week is kans op enkele buien.

De temperatuur is aanvankelijk vrij laag met een graad of 19, maar vanaf woensdag liggen de maxima rond de 21-22 graden.

De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.