Regioweer 29 juni 2019


Het is heet met veel zon en 32 graden. Vanaf morgen gaat de temperatuur omlaag en maandag/dinsdag is het ‘slechts’ 19 graden. Later in de week stijgt het kwik weer wat. Het weerbeeld laat komende week een mix zien van zon, wolken en een enkele bui.

Het wordt vandaag weer een hele hete dag. Bij volop zonneschijn stijgt de temperatuur vanmiddag naar 31-32 graden in de regio. In het zuiden kan het lokaal 35 graden worden.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. Het koelt af naar waarden rond de 20 graden.

Morgen schijnt de zon ook flink, maar er is ook kans op enkele wolkenvelden. Het blijft droog en er waait een matige westenwind. Met die wind wordt geleidelijk weer minder hete lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar een zeer aangename 24 graden.

Na het weekend, met juli op de kalender, is er een mix van zon, wolken en kans op enkele buien. De temperatuur is aanvankelijk met 19 graden zelfs wat aan de frisse kant, maar later in de week wordt het weer wat warmer. Donderdag en vrijdag wordt het ongeveer 22 graden.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: