Regioweer 26 juni 2019


De hitte is weer voorbij. De wind waait uit het noorden en daarmee wordt koelere lucht aangevoerd met vanmiddag temperaturen van 23 graden. De komende dagen is het prima weer met veel zon. De temperatuur stijgt geleidelijk weer naar 29 graden op zaterdag.

Met een matige en aan zee een vrij krachtige noordenwind wordt vandaag duidelijk koelere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar maximaal 23 graden. Het weerbeeld laat aanvankelijk vrij veel wolken zien, maar gaandeweg de dag schijnt steeds vaker de zon. Op het strand kon het wel eens tegenvallen door lage wolken van zee. De temperatuur blijft aan zee dan ook steken bij een graad of 19.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 15 graden.

Morgen veel zon en droog. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige noordenwind en de temperatuur stijgt naar 20 graden aan zee en naar 23 graden elders in de regio.

Ook vrijdag schijnt de zon volop en blijft het droog. De wind waait uit het noordoosten en daarmee wordt weer warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt overal naar zo’n 24 graden.

In het weekend schijnt zaterdag de zon volop. Later verschijnt er wat sluierbewolking. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en daarmee wordt nog warmere lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar ongeveer 29 graden. Later koelt het aan zee af door een zwakke wind van zee.

Zondag schijnt ook de zon, maar dan waait de wind overal weer vanaf zee. De temperatuur stijgt naar een aangename waarde van 25 graden, maar aan zee is het iets minder warm.

De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: