Regioweer 25 juni 2019


De zomer draait op volle toeren. Bij veel zon wordt het 32 graden. Morgen is het voor velen een stuk aangenamer met maximaal 25 graden en donderdag wordt het 23 graden. Daarbij schijnt de zon volop en blijft het droog. Aan het eind van de week wordt het weer warmer en zaterdag kan het weer 30 graden worden.

Deze dinsdag is de warmste dag van de week. De temperatuur stijgt naar ongeveer 32 graden. Daarbij schijnt de zon flink, maar er is wederom sluierbewolking zichtbaar. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten, maar die wind draait later vanmiddag naar west. Het gevolg is dalende temperaturen. Aan het eind van de middag is het 25-29 graden.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 18 graden.

Morgen is het prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige noordenwind. Met die wind wordt duidelijk minder hete lucht aangevoerd. Het wordt morgenmiddag maximaal 25 graden.

Donderdag wederom veel zon en droog. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 23 graden. Dat zou voor onze regio geen hittegolf betekenen, want de serie wordt onderbroken bij een temperatuur onder de 25 graden.

De rest van de week en komend weekend is en blijft het zomers. Vrijdag stijgt de temperatuur naar 26 graden, zaterdag kan het weer 30 graden worden. Zondag stroomt weer koelere zeelucht over onze streken uit en stijgt het kwik naar 25 graden. Het weerbeeld is droog en vrij zonnig.