Regioweer 24 juni 2019


De zomer draait op volle toeren en de eerste dagen is het tropisch. Vanaf woensdag is voor onze regio de ergste hitte weer voorbij, maar het blijft ook dan zomers. Regen wordt de hele week niet verwacht.

De zon schijnt op deze maandag flink, maar er is ook vrij veel sluierbewolking aanwezig. Vanmiddag kan de hoge bewolking dusdanig dik zijn dat de zon minder schijnt. Het blijft droog en het wordt tropisch warm met een middagtemperatuur van 30-31 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht zijn er sluierwolken. Het blijft droog en het koelt niet verder af dan naar een graad of 20.

Morgen wordt de warmste dag van de week voor onze (westelijke) regio. De temperatuur stijgt naar 31-32 graden. Daarbij schijnt de zon flink, maar er is wederom sluierbewolking zichtbaar. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten, maar later op de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten en stroomt koelere lucht de regio in.

Woensdag waait de wind uit het noorden en is het duidelijk minder heet. Het is echter wel zomers en voor velen veel beter te verteren. De temperatuur stijgt naar ongeveer 27 graden. De zon schijnt flink en het blijft wederom droog.

De rest van de week en komend weekend is het prima zomerweer met veel zon. Het blijft droog en het wordt 26-27 graden. Zaterdag kan het kwik weer wat hoger uitkomen en wellicht halen we dan de, voor een (regionale) hittegolf benodigde, derde tropische dag…

Voor een hittegolf mag de serie overigens niet onderbroken worden met een temperatuur onder de 25 graden.

De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Het volgende weerpraatje verschijnt morgen!