Regioweer 22/23 juni 2019


De zon schijnt en het is aangenaam met 22 graden. Zondag is het 5 graden warmer bij volop zonneschijn. Na het weekend is het heet met 31-32 graden. Daarbij schijnt de zon volop en blijft het droog.

Het is op deze zaterdag prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en het wordt ongeveer 22 graden. De wind waait zwak tot matig en draait van zuidwest naar west tot noordwest.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 13 graden.

Op de zondag is het volop zomer. De zon schijnt flink, er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft wederom droog. De temperatuur stijgt naar een zomerse 27 graden.

Na het weekend wordt het nog warmer, zeg maar gerust heet. Bij flink wat zonneschijn stijgt de temperatuur naar 31-32 graden. Later in de week neemt de hitte geleidelijk af, maar het blijft tot en met zaterdag zeer warm met temperaturen van 28 graden.

Pas vanaf volgende week zondag wordt het minder warm en neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Juni sluit zeer warm af en deze maand wordt wellicht de warmste juni allertijden.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Het volgende weerpraatje verschijnt maandag!