Regioweer 21 juni 2019


De zon schijnt flink, maar er zijn ook stapelwolken met kans op een bui. Het wordt 19 graden. In het weekend schijnt de zon flink en gaat het kwik omhoog. Morgen wordt het 22 en zondag 27 graden. Na het weekend wordt het nog warmer, zeg maar gerust heet. Bij veel zon kan het 32-33 graden worden.

De zon schijnt op deze vrijdag geregeld, maar er zijn ook stapelwolken. Aanvankelijk is het droog, maar geleidelijk neemt de kans op een enkele bui toe. Vanmiddag beperken de buien zich tot de oostelijke helft van het land en is het in onze regio droog. De wind waait matig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 19 graden.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 12 graden.

Morgen is het prachtig weer met volop zonneschijn. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft dan ook droog. De temperatuur stijgt naar een zeer aangename 22 graden. De wind waait uit het noordoosten en is matig en aan zee soms vrij krachtig.

Zondag is het volop zomer. De zon schijnt flink, er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft wederom droog. De temperatuur stijgt naar een zomerse 26-27 graden.

Volgende week wordt het nog warmer, zeg maar gerust heet. Bij flink wat zonneschijn stijgt de temperatuur naar waarden rond of zelfs boven de 30 graden. Dinsdag en woensdag kan het 32-33 graden worden.

In de tweede helft van de week wordt het minder heet en waarschijnlijk pas volgend weekend neemt de kans op enkele onweersbuien toe.

De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: