Regioweer 20 juni 2019


Buien, maar ook zonneschijn vandaag. Het wordt 20 graden. Ook morgen buien en maximaal 19 graden, maar daarna blijft het droog en gaat de temperatuur flink de hoogte in. Zondag wordt het al 25, volgende week liggen de maxima tussen de 28 en 33 graden.

Buien trekken vandaag over onze regio, maar tussendoor schijnt ook de zon. Vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg en gaat de zon steeds vaker schijnen. De temperatuur is met 20 graden duidelijk lager dan voorgaande dagen.

Vanavond en de komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Het is droog en het koelt af naar 13 graden.

Morgen perioden met zon, maar aanvankelijk nog kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 19 graden.

In het weekend blijft het droog met veel zonneschijn. De temperatuur wordt weer hoger en stijgt zaterdag naar 21 en zondag naar een zomerse 25 graden.

Volgende week wordt het nog warmer. Bij flink wat zonneschijn stijgt de temperatuur tot boven de 25 graden. Op de meeste dagen wordt het 28 tot mogelijk 33 graden. Later in de week neemt de kans op onweer weer toe.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.