Regioweer 19 juni 2019


De zon schijnt flink, maar de kans op onweer neemt toe. Het wordt 25 graden. Morgen tot en met zaterdag is het met 19-21 graden wat koeler. Morgen en vrijdag is er nog een buienkans, zaterdag blijft het droog. Vanaf zondag wordt het weer duidelijk warmer.

Er zijn vandaag perioden met zon en het is broeierig warm. De temperatuur stijgt naar 25 graden. Vanochtend is lokaal een bui mogelijk, maar zeker vanmiddag komt het tot stevige regen- en onweersbuien. Daarbij is hagel mogelijk en ook veel regenwater in korte tijd.

Vanavond trekken de buien naar het noordoosten weg en blijft het droog. Het klaart op, lokaal ontstaat een mistbank en het koelt af naar 14 graden.

Morgen schijnt de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De temperatuur stijgt naar maximaal 20 graden.

Vrijdag en in het weekend is het prima zomerweer. Vrijdag is er weliswaar nog een buienkans en is het 19 graden, maar in het weekend blijft het droog en schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt zaterdag naar 21 en zondag naar 24 graden.

Na het weekend wordt het nog warmer. Dagelijks stijgt het kwik naar 24-27 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden met kans op een enkele (onweers)bui.

De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

%d bloggers liken dit: