Regioweer 11 juni 2019


Het is wisselvallig zomerweer. Elke dag is kans op (buiige) regen of enkele buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden. Vrijdag is het met 22 graden tijdelijk warmer.

Het is op deze dinsdag overwegend bewolkt en na een meest droge ochtend komt het vanmiddag tot buiige regen, ofwel regen met een wisselende intensiteit. De wind waait zwak tot matig uit het westen. De temperatuur stijgt naar maximaal 18 graden.

Vanavond en vannacht is het meest bewolkt met kans op enkele buien. De temperatuur daalt naar 12 graden.

Morgen is het bewolkt en valt er buiige regen. In de middag wordt het geleidelijk droog en later klaart het op. De temperatuur stijgt naar 18 graden.

Donderdag schijnt eerst de zon. Later neemt de bewolking weer toe en volgen enkele buien. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden. De temperatuur stijgt naar 19 graden.

Vrijdag is het tot de avond droog met eerst geregeld zonneschijn. Wel neemt gaandeweg de dag de bewolking toe. Vrijdagavond is kans op stevige regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt naar 22 graden.

In het weekend blijft het wisselvallig met zaterdagochtend eerst nog (wegtrekkende) regen. Zaterdagmiddag lijkt het droog te blijven met geregeld zon. Zondag is de kans op regen weer groot. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 19-20 graden.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.