Regioweer 7 juni 2019


De zon schijnt flink. Later neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag volgen regen- en onweersbuien met kans op zware windstoten. De temperatuur stijgt naar 23 graden. In het lange Pinksterweekend is er een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden.

De zon schijnt vandaag aanvankelijk flink. Geleidelijk neemt de bewolking toe en later vanmiddag volgen enkele stevige regen- en onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten. De temperatuur stijgt naar 23 graden. De wind waait uit het zuidoosten en is vrij krachtig van kracht.

Vanavond trekken de onweersbuien snel naar het noordoosten weg. Het is een tijdje droog, maar vannacht neemt de kans op buien weer toe. De wind wordt zuidwest en neemt verder in kracht toe. Over land wordt de zuidwester krachtig en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7-8.

Morgen is het onstuimig met in het binnenland een (vrij) krachtige zuidwestenwind en aan zee een harde tot stormachtige zuidwester. Later op de dag neemt de wind in kracht af. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur stijgt naar 18 graden.

Tijdens de Pinksterdagen is het een stuk rustiger. De zon schijnt geregeld, maar er is op beide dagen ook een buienkans. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden.

Ook na Pinksteren blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De temperatuur ligt veelal rond de 20 graden. De eerste dagen er nog onder, later in de week er wat boven.

De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: