Regioweer 1 en 2 juni 2019


Het is een zomers weekend. De zon schijnt op beide dagen volop en het is droog. De temperatuur is hoog en stijgt vandaag naar 23-24 en morgen naar 28-29 graden in de regio. Zondagavond neemt de kans op onweer toe en dat is de voorbode van een minder warm en wisselvalliger weertype volgende week.

Op deze zaterdag is het vrij zonnig en droog. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur stijgt in de regio naar een zeer aangename waarde van 23-24 graden. Landinwaarts kan het 25-28 graden worden. De wind waait zwak uit het zuidwesten, maar op het strand steekt een zwakke noordwestenwind op en daardoor koelt het daar later vanmiddag af naar een graad of 19.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en droog. Het wordt niet kouder dan 16 graden.

Morgen, zondag, is het op en top zomerweer in de regio. Het blijft droog en de zon schijnt flink. De wind waait matig uit het zuiden en daarmee wordt nog warmere lucht aangevoerd. In onze (westelijke) regio stijgt de temperatuur in de middag naar 28-29 graden. In het oosten en zuidoosten van het land is de eerste tropische dag van het jaar mogelijk met 31-32 graden.

Zondagavond neemt de bewolking toe en vanuit het westen volgen later op de avond en in de nacht naar maandag enkele regen- en onweersbuien. Deze buien zijn de voorbode van een weer duidelijk koeler weertype na het weekend. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en nagenoeg elke dag is er wel kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 20 graden.

Ter info: morgen (zondag) verschijnt er geen weerbericht. Maandagochtend is er weer een weerbericht voor de regio te lezen. In de tussentijd kan je natuurlijk altijd het landelijke weerbericht lezen op weeronline.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.