Weerbericht: 28 mei 2019


Er trekken buien over het land en later is daarbij kans op onweer. Het wordt 13-16 graden. Morgen eerst zon, later weer buien en 16-19 graden. Hemelvaartsdag valt er wat lichte regen en wordt het 16-20 graden. De dagen daarna is er meer zon en wordt het warmer. In het weekend wordt het zaterdag 20-24 en zondag 23-28 graden.

Op deze dinsdag trekken buien over het land en vooral in het zuiden en zuidoosten van het land is daarbij kans op onweer. Vanmiddag wordt het in het noorden en westen weer droog en gaat de zon flink schijnen. De temperatuur stijgt naar 13 graden in het noorden en naar 16 graden in het zuiden van het land. De wind waait uit het noorden en is overwegend matig van kracht.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. Lokaal komt een mistbank voor en het koelt af naar 2-5 graden. In het oosten van het land is kans op vorst aan de grond.

Morgen schijnt de zon aanvankelijk flink. Geleidelijk raakt het bewolkt en in de middag volgen enkele buien. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en 19 in het zuiden van het land. De wind waait uit het zuidoosten en is matig van kracht.

Donderdag, Hemelvaartsdag, is het bewolkt en er valt af en toe wat lichte (mot)regen. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden. In het noordwesten wordt het 16 en in het zuidoosten 20 graden.

Vrijdag is er kans op een bui. Het wordt 18-21 graden. In het weekend blijft het droog en schijnt de zon flink. Het wordt warm met zaterdag 20-24 en zondag 23-28 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: