Regioweer 27 mei 2019


Het is een koele en wisselvallige week met temperaturen die morgen en woensdag niet hoger uitkomen dan 14-16 graden. Vanaf Hemelvaartsdag loopt de temperatuur weer op en komend weekend is het 19-23 graden. Morgen en ook donderdag en vrijdag wordt regen verwacht.

Na nachtelijke regen zijn er op deze maandag wolkenvelden. De zon gaat ook geregeld schijnen en het blijft droog. De wind waait matig uit het westen en het wordt vanmiddag 17-18 graden.

Vanavond en de komende nacht neemt de kans op buien toe. De temperatuur daalt naar 10 graden.

Morgen trekken buien over de regio. In de middag neemt de buiigheid af en gaat de zon steeds vaker schijnen. De wind is noord en matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur wordt niet hoger dan 14-15 graden.

Woensdag lijkt een droge, maar wel koele dag te worden met temperaturen van 14 graden aan zee en 16 verder landinwaarts. Donderdag, Hemelvaartsdag, is het bewolkt met vooral in de middag regen. Het wordt 16-17 graden.

Vrijdag is er nog kans op regen en wordt het 16-18 graden. In het weekend blijft het droog, schijnt de zon flink en wordt het warmer. Zaterdag wordt het 19-21, zondag 22-23 graden. De meteorologische zomer begint warm!

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.