Regioweer 23 mei 2019


Het blijft voorlopig droog met een mix van wolken en zonneschijn. De temperatuur stijgt tot en met zondag naar waarden tussen de 16-19 graden, vandaag kan het 20 graden worden. Volgende week wordt het wisselvalliger en koeler.

Vandaag start zonnig. Vanuit het zuidwesten trekt sluierbewolking over de regio, waar de zon prima doorheen schijnt. Vanmiddag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten wat dikker en gaat de zon regelmatig schuil. Het blijft droog en het wordt 18-20 graden. De wind is matig en waait uit het westen tot zuidwesten.

Vanavond en de komende nacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur daalt naar 9-10 graden.

Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Morgen is het opnieuw vrij zonnig met hooguit sluierwolken die zichtbaar zijn. Het blijft droog en er waait een matige noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden.

In het weekend is het vooral zaterdag iets koeler met een matige noordwestenwind en temperaturen van maximaal 16 graden aan zee en 18 wat verder landinwaarts in de regio. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon, maar het blijft droog.

Zondag start met af en toe zon, maar in de middag overheerst de bewolking. Het blijft droog en het wordt 17-19 graden en dat is een normale temperatuur voor eind mei.

Na het weekend is het wisselvallig met elke dag wel kans op buien. De temperatuur gaat weer omlaag en het wordt niet warmer dan 14 graden aan zee en 16 in het oosten van de regio.