Regioweer 18 mei 2019


In het oosten van de regio word het vandaag voor het eerst deze maand 20 graden. Aan zee is het frisser en vanaf morgen gaat de temperatuur overal weer naar beneden. De zon schijnt, maar er zijn ook stapelwolken met kans op enkele buien.

De zon schijnt op deze zaterdag aanvankelijk flink. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en later vanochtend en vanmiddag is kans op enkele buien. Bij die buien kan het ook tot onweer komen. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen, later wordt de wind meer noord. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het oosten van de regio, aan zee blijft de temperatuur steken bij 16-18 graden.

Vanavond en vannacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 11 graden.

Morgen schijnt de zon, maar er is ook vrij veel sluierbewolking. Het blijft in onze regio droog en er waait een matige noorden- tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar 16-17 graden op het strand en naar 19 in het oosten van de regio.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De zon schijnt ook zo nu en dan en het wordt weer frisser met 16-17 graden. Later in de week loopt de temperatuur weer op richting de 20 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: