Regioweer 17 mei 2019


Het wordt wisselvalliger met een toenemende kans op buien. De temperatuur gaat omhoog en stijgt naar 20 graden in het weekend. Ook volgende week is het wisselvallig met temperaturen van 18-20 graden.

Het is op deze vrijdag bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Lokaal is wat lichte regen mogelijk, maar over het algemeen blijft het in onze regio droog. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 16 graden.

Vanavond en vannacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Lokaal valt wat lichte regen en de temperatuur daalt naar 9 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en in de middag komt het tot buien en daarbij is onweer mogelijk. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en het wordt 20 graden. Aan zee komt later op de dag een zwakke zeewind te staan met als gevolg dalende temperaturen op de stranden.

Zondag zijn er wolkenvelden, maar zeker in de middag schijnt ook de zon. Landinwaarts komt het tot buien met kans op onweer, maar in onze streken lijkt het droog te blijven. De wind wordt noord tot noordwest en het wordt achter de duinen zo’n 20 graden. Aan zee zorgt de aanlandige wind voor maximaal 18 graden en in de loop van de middag zal de temperatuur weer gaan dalen.

Na het weekend blijft het wisselvallig met ook weer lagere temperaturen van maximaal een graad of 18.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: