Regioweer: Fris en wisselvallig weekend!


Het is behoorlijk fris dit weekend, maar daarvoor zijn jassen uitgevonden.. Het wordt vandaag niet warmer dan 9 en morgen 10-11 graden. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien en deze kunnen vandaag gepaard gaan met hagel en onweer. Na het weekend blijft het wisselvallig, maar met 13-14 graden is het iets minder koud. Ook dergelijke temperaturen zijn ruim onder de norm voor de tijd van het jaar, want normaal is het 16-18 graden.

We zijn deze zaterdag met zonneschijn begonnen, maar geleidelijk neemt het aandeel wolken toe en volgen enkele buien. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 9. Voor het gevoel is het echter maar een graad of 5.

Vanavond tijdens Dodenherdenking is er een kleine kans op een bui. Later vanavond en de komende neemt de kans op buien weer toe. De temperatuur daalt naar een graad of 4.

Morgen, Bevrijdingsdag, schijnt geregeld de zon, maar in de ochtend en in het eerste deel van de middag komt het tot enkele buien. In de loop van de middag en morgenavond zullen de droge perioden overheersen met slechts nog een klein spetterbuitje. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden en er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Na het weekend is het tot en met het volgende weekend dagelijks een graad of 13-14. Maandag en dinsdag is er een buienkans, vanaf woensdag trekken met regelmaat regengebieden over onze streken.

%d bloggers liken dit: