Regioweer: koud weekend!


We krijgen een koud weekend met geen hogere temperatuur dan 10 graden. Normaal is het een graad of 16 in de regio. Door een stevige wind zal het nog kouder aanvoelen en bovendien komt het tot enkele buien. Volgende week loopt de temperatuur langzaam weer op, maar ook dan blijft het wisselvallig.

Het is op deze vrijdag over het algemeen bewolkt, maar soms schijnt ook even de zon. Lokaal is wat lichte regen mogelijk, maar meestentijds blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden en er waait een overwegend matige en later aan zee een vrij krachtige noordwestenwind.

Vanavond en de komende nacht is het overwegend bewolkt met kans op wat gespetter. De temperatuur daalt naar 4 graden.

Morgen en zondag, Bevrijdingsdag, schijnt geregeld de zon, maar het komt op beide dagen ook tot buien en daarbij is hagel en onweer mogelijk. De wind waait morgen vrij krachtig tot krachtig en zondag matig uit het noordwesten en de temperatuur blijft steken bij 10 graden. Door de stevige wind zal het kouder aanvoelen met een gevoelstemperatuur van 4-6 graden.

Na het weekend loopt de temperatuur geleidelijk weer op, maar het blijft ook dan wisselvallig.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: