Regioweer: het wordt weer koud!


De temperaturen gaan weer naar beneden. Vandaag wordt het nog 13-14 graden, morgen tot en met Bevrijdingsdag is het slechts 9-11 graden. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien met zaterdag mogelijk een winters karakter.

Het is op deze donderdag bewolkt en later vanochtend en zeker vanmiddag trekken er vanuit het westen enkele buien over de regio. De wind waait matig uit het westen tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar maximaal 13-14 graden in de regio.

Vanavond trekken de buien naar het zuidoosten weg en vanuit het noorden klaart het geleidelijk op. De temperatuur daalt naar 6 graden.

Morgen tot en met zondag, Bevrijdingsdag, is het koud meiweer. De zon schijnt geregeld, maar het komt in het weekend ook tot buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en onweer.

De temperatuur stijgt naar waarden rond de 10-11 graden, maar zaterdag wordt het niet warmer dan een graad of 9. Voor het gevoel is het zaterdag maar 4 en zondag 6 graden. De winterjas kan dus weer aan!

Na het weekend loopt de temperatuur geleidelijk weer wat op, maar het blijft ook dan wisselvallig.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.