Regioweer: Warme en zonnige Pasen!


Het zijn warme en zonnige Paasdagen met temperaturen van 21-24 graden. Ook direct na Pasen is het nog warm, maar in de loop van de week wordt het minder warm en neemt de bewolking toe. Daarbij stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Volgend weekend is het dan ‘maar’ 14 graden. Het blijft toch april…

Ook op deze zondag, eerste Paasdag, zal de zon schijnen van opkomst tot ondergang. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke oostenwind. Aan zee is er daarom kans op een zeewind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 21 graden, maar op de stranden wordt het vanmiddag wat koeler door de genoemde zeewind.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en droog. De temperatuur daalt naar een graad of 10.

Ook morgen, paasmaandag, schijnt de zon volop, maar er is wel weer wat sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een matige oost tot zuidoostenwind. De temperatuur is met 22-24 graden weer hoger.

Na Pasen schijnt dinsdag nog de zon, maar ook dan is er sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden.

Vanaf woensdag neemt de buienkans toe en gaat de temperatuur geleidelijk naar beneden. Woensdag wordt het nog 20, volgend weekend (Koningsdag) is het slechts 14 graden. We zullen weten dat we nog in april zitten…

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

Dit delen: