Regioweer: fraaie lentedagen!


We krijgen fraaie lentedagen. Vanaf vandaag schijnt de zon volop, blijft het droog en wordt het warm met temperaturen tot en met paasmaandag van 20-21 graden. Na Pasen neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe, maar blijft het met 19-21 graden warm.

Het wordt op deze donderdag prachtig weer met volop zonneschijn. Vanmiddag is er hier en daar een onschuldig stapelwolkje zichtbaar, maar veel last heeft de zon daar niet van. Het blijft droog en bij een matige oostenwind loopt de temperatuur op naar een warme 20 graden.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog. De wind waait matig uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur daalt naar 10 graden.

Morgen, Goede Vrijdag, is het wederom prachtig lenteweer. De zon schijnt volop en het blijft droog. De temperatuur komt uit op 21 graden en er waait een zwakke tot matige oost tot noordoostenwind.

In het paasweekend is het ook prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er is nagenoeg geen wolkje aan de lucht. Pas op paasmaandag zijn er weer sluierwolken zichtbaar.

De temperatuur loopt op naar 21 graden, maar vooral zondag (1e Paasdag) is er op de stranden kans op een zeewind. De temperatuur valt dan in de middag enkele graden terug.

Na Pasen neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe, maar het blijft met temperaturen van een graad of 20 aan de warme kant.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl