Regioweer: vanaf morgen fraai lenteweer!


Deze woensdag is de minste dag van de week. De bewolking overheerst en vanmiddag is er kans op een lichte bui of wat gespetter. Vanaf morgen is het fraai lenteweer met veel zon. Het blijft droog en het wordt van Goede Vrijdag tot paasmaandag 20-21 graden.

Het is op deze woensdag over het algemeen bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Vanmiddag is er kans op een lichte bui of wat gespetter. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 16 graden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 9 graden.

Morgen starten we de donderdag nog met wat wolkenvelden, maar de zon is ook al van de partij. De rest van de dag wint het aandeel zon en uiteindelijk is het zonovergoten. De oostenwind waait matig en de temperatuur stijgt naar 19-20 graden.

Martin Vye maakte deze foto.

Van Goede Vrijdag tot en met paasmaandag is het prachtig lenteweer. De zon schijnt volop, het blijft droog en het is met 20-21 warm voor de tijd van het jaar. Normaal is het een graad of 14-15 in deze tijd.

Na Pasen neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe en gaan de temperaturen weer omlaag.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl