Regioweer: prima lenteweek!


Het is deze week prima lenteweer met een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt eerst 15 en later in de week en in het paasweekend 18-20 graden.

Er zijn op deze maandag flinke perioden met zon, maar er trekken soms ook wolkenvelden over de regio. Het blijft droog en er waait een matige oostenwind. De temperatuur, die de afgelopen 5 dagen niet hoger was dan 10 graden, stijgt vanmiddag naar maximaal 15 graden.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en droog. Het koelt af naar 6 graden.

Morgen is het prachtig weer met volop zonneschijn. In de middag verschijnt er vanuit het zuidwesten wat sluierbewolking, maar daar zal de zon niet veel last van hebben. De oostenwind waait matig tot vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 15-16 graden.

Woensdag is een mindere dag. Er is vrij veel bewolking en vooral in de middag is er kans op bui. De matige oostenwind neemt in kracht af en de temperatuur stijgt naar ongeveer 16 graden.

De rest van de week en ook in het komende (lange) paasweekend schijnt de zon volop en het blijft droog. Donderdag is er aanvankelijk nog sluierbewolking zichtbaar, maar Goede Vrijdag en ook in het paasweekend is de lucht strakblauw met geen wolkje aan de lucht. De oostenwind waait meest matig en de temperatuur is met 18-20 graden aangenaam.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: