Regioweer: vrij koud weekend, volgende week flink warmer!


Het is dit weekend vrij koud met temperaturen vandaag van 8 en morgen van 10 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar vandaag is er ook een buienkans. Volgende week schijnt de zon flink en het wordt flink warmer met eind volgende week temperaturen rond de 20 graden.

Het is op deze zaterdag aanvankelijk zonnig en koud met temperaturen rond het vriespunt. Gaandeweg de dag komen stapelwolken tot ontwikkeling en deze kunnen uitgroeien tot enkele buien. Bij die buien is hagel en wellicht ook smeltende sneeuw mogelijk.

De noordoostenwind waait matig en later aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar maximaal 8 graden. Tijdens stevige buien is het vanmiddag soms maar een graad of 4.

Vanavond en de komende nacht is het weer droog en helder met temperaturen die dalen naar waarden rond het vriespunt.

Jolanda Bakker maakte deze prachtige foto van het jonge grut.

Morgen starten we de zondag met zonneschijn. Geleidelijk raakt het bewolkt en hier en daar is een klein buitje in de middag niet uitgesloten. De noordoostenwind waait matig en de temperatuur is met maximaal een graad of 10 weer iets hoger.Z

Volgende week gaat de temperatuur verder en duidelijk omhoog. Bij flink wat zon wordt het maandag en dinsdag ongeveer 14 graden. Woensdag wordt het 16 en de rest van de week en volgend weekend (Pasen) wordt het rond de 20 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

Dit delen:

%d bloggers liken dit: