Regioweer: tot en met zondag koud!


Het blijft tot en met zondag te koud voor de tijd van het jaar met temperaturen van 7-10 graden. Vanaf maandag wordt het duidelijk warmer en eind volgende week is het 18-19 graden. De zon schijnt de komende tijd geregeld met vandaag en morgen een buienkans.

De zon schijnt op deze vrijdag (de dag van de Koningsspelen) aanvankelijk flink, maar gaandeweg de dag komen stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft over het algemeen droog, maar later op de dag is een enkele bui niet uitgesloten. De wind waait matig uit het noordoosten en het wordt 9 graden.

Vanavond is er een bui mogelijk, komende nacht is het droog met opklaringen. De temperatuur daalt flink naar waarden rond het vriespunt.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar vooral in de middag is er kans op enkele buien en bij die buien is hagel mogelijk. Het is erg koud met temperaturen rond de 7-8 graden. Normaal is het half april een graad of 13. De noordoostenwind waait overwegend matig van kracht.

Zondag schijnt de zon flink, in de middag komen er stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft droog. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en de temperatuur komt met waarden rond de 10 graden weer wat hoger uit.

Volgende week gaat de temperatuur weer duidelijk omhoog. Maandag wordt het 13, dinsdag en woensdag zo’n 15 graden en later in de week warmt het op naar waarden rond de 18 graden. De zon schijnt daarbij flink, maar er trekken soms ook wolkenvelden over de regio.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl