Regioweer: veel zon, maar vrij koud!


Door een stevige noordoostenwind is het vrij koud aprilweer met temperaturen tot en met zondag van 8-10 graden. Daarbij schijnt wel (geregeld) de zon en het blijft in onze regio over het algemeen droog. Na het weekend gaat de temperatuur weer omhoog en later volgende week is het 16-18 graden.

Net als gisteren is het ook vandaag weer zonnig lenteweer. Vanmiddag verschijnen er wel wat stapelwolken, maar het blijft droog. De noordoostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar maximaal 10 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar ongeveer 1-2 graden boven nul.

Fraaie zonsopkomst met een stevige wind. Ton Wesselius maakte de foto.

Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden zichtbaar. Het blijft droog en bij een overwegend matige noordoostenwind stijgt de temperatuur naar ongeveer 9 graden.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en zaterdag is er een buienkans. Daarbij is lokaal hagel en wellicht een vlok smeltende sneeuw mogelijk. De temperatuur wordt zaterdag niet hoger dan 7-8 graden, zondag kan het alweer een graad of 10 worden.

Volgende week gaat de temperatuur weer duidelijk omhoog. Maandag wordt het 13, dinsdag 14-15 en de rest van de week weer boven de 15 graden met temperaturen veelal van 16-18 graden. Daarbij schijnt de zon flink en het blijft droog. Prima aanloop naar Pasen!

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: