Regioweer: fors kouder, maar de zon blijft erbij.


Het wordt fors kouder mede ook door een toenemende noordoostenwind. Vandaag wordt het nog 10, zaterdag moeten we het met slechts 6 tot 8 graden doen. De eerste dagen schijnt de zon flink en is het droog, maar zaterdag is er ook kans op winterse buien.

De zon schijnt op deze woensdag volop en het blijft droog. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar maximaal 10 graden.

Vanavond en de komende nacht is het helder en koud met temperaturen die dalen naar waarden rond het vriespunt.

Morgen schijnt de zon ook volop met later op de dag ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog en er waait een matige noordoostenwind. De temperatuur blijft onder de 10 graden en stokt bij maximaal 8-9 graden.

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft in onze regio droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind. De temperatuur blijft wederom steken bij 8-9 graden.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en zaterdag komt het tot enkele buien. Deze buien kunnen winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel en smeltende sneeuw. De temperatuur blijft zaterdag steken bij maximaal 6 tot 8 graden. Zondag zijn de neerslagkansen klein en is het met 8 tot 11 graden iets minder koud.

Na het weekend gaat de temperatuur weer duidelijk omhoog. Maandag wordt het 12 tot 14, later in de week is het 16 tot 18 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar er is soms ook een buienkans.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: