Regioweer: de temperaturen gaan onderuit!


De temperatuur gaat vanaf vandaag duidelijk omlaag. Vandaag wordt het nog 13-14 graden, morgen en donderdag stokt het kwik bij 9 of 10 graden en vrijdag en zaterdag is het mogelijk nog wat kouder. Gelukkig blijft het daarbij wel droog met flink wat zon. Pas in het weekend neemt de buienkans weer wat toe en vanaf zondag warmt het ook weer op.

De temperatuur is vandaag met 13-14 graden duidelijk lager dan voorgaande dagen. Daarbij schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden zichtbaar. Vooral ten zuiden van onze streken zit vrij veel bewolking, naar het noorden toe is er meer zon. De wind waait uit het noordoosten en waait matig over land en vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 4 graden.

Ton Wesselius maakte deze prachtige bloesemfoto.

Morgen is het prachtig weer met volop zonneschijn. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind en daarmee wordt frisse lucht aangevoerd waarin de temperatuur bij waarden rond de 10 graden.

Ook donderdag zal de zon volop schijnen en wordt het wederom een graad of 10 maximaal.

Vanaf vrijdag gaat de temperatuur eerst nog wat verder omlaag en wordt het niet warmer dan een graad of 8. Ook de nachten worden kouder met temperaturen rond het vriespunt. Het zonnige karakter raken we kwijt, er zijn wolkenvelden en mogelijk komt het tot een bui of wat lichte regen.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: