Regioweer: na vandaag gaat het kwik fors omlaag!


Ook op deze maandag is het lenteachtig met veel zon en temperaturen die oplopen naar 19 graden. Vanaf morgen wordt het duidelijk kouder met maxima van 9 tot 13 graden, maar het is droog met ook geregeld zon.

Na een enigszins tegenvallende zaterdag en een lenteachtige zondag is het op deze maandag ook prima voorjaarsweer. De zon schijnt aanvankelijk flink, pas later vandaag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Het blijft droog met mogelijk later vanmiddag een verdwaalde bui. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks de 19 graden en de wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 7 graden.

Morgen zijn er perioden met zon en het blijft in onze regio droog. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordoosten en daarmee wordt minder warme lucht aangevoerd. De temperatuur blijft dan ook steken bij maximaal 13 graden.

Zaterdag maakte Ton Wesselius deze prachtige foto.

Woensdag schijnt ook geregeld de zon en het blijft droog. Bij een stevige noordoostenwind loopt de temperatuur op naar ongeveer 11 graden.

De rest van de week is het zeker niet verkeerd met droog weer en geregeld zonneschijn. Wel is de temperatuur te laag voor de tijd van het jaar en stijgt naar waarden tussen de 8 en 11 graden. Normaal is het toch al een graad of 13.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: