Regioweer: lenteachtige zondag, komende week flink koeler


Het is op deze zondag lenteachtig met vanmiddag temperaturen van 19, wellicht 20 graden. Daarbij is het een stuk zonniger dan gisteren. Ook morgen is het nog zacht met een graad of 16, daarna gaat het kwik flink omlaag en aan het eind van de week is het een graad of 10.

Het is op deze zondag prachtig lenteweer met veel zon. De temperatuur loopt op naar 19, wellicht 20 graden en er waait een zwakke tot matige oost tot noordoostenwind.

Vanavond en de komende nacht neemt geleidelijk de bewolking wat toe, maar het blijft in onze regio droog. De temperatuur daalt naar 8 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag volgen vanuit het zuiden enkele buien. De temperatuur stijgt naar een graad of 16 en de zwakke tot matige oostenwind neemt in kracht af en wordt veranderlijk.

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur duidelijk omlaag. De lagere temperaturen worden aangevoerd door een in kracht toenemende noordoostelijke stroming. De zon zal geregeld blijven schijnen en het komt zo nu en dan tot een bui.

Dinsdag wordt het nog 13 graden, aan het eind van de week is het slechts een graad of 9 tot 10. In de nacht en ochtend koelt het af naar een graad of 2.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: