Regioweer: Lenteachtige temperaturen, vanaf dinsdag duidelijk koeler


We krijgen dit weekend lenteachtige temperaturen. Vandaag wordt het 13-14, morgen kan het 19 graden worden. Er zijn wolkenvelden, maar zeker morgen zijn er ook perioden met zon. Ook maandag is het met 18 graden nog lenteachtig warm, vanaf dinsdag gaat het kwik duidelijk omlaag.

Het is op deze zaterdag overwegend bewolkt en uit die bewolking kan het lokaal wat spetteren. Later vandaag klaart het vanuit het oosten geleidelijk wat op. De wind waait zwak tot matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar 13-14 graden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 8 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook vrij veel hoge bewolking. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur loopt op naar een aangename en lenteachtige waarde van 19 graden.

Maandag is het nog lenteachtig warm met temperaturen tot 18 graden. De zon schijnt dan geregeld, maar in de middag neemt geleidelijk de kans op een bui toe.

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur duidelijk omlaag. De lagere temperaturen worden aangevoerd door een in kracht toenemende noordoostelijke stroming. De zon zal geregeld blijven schijnen en de neerslagkansen zijn klein. Dinsdag wordt het nog 13 graden, aan het eind van de week is het slechts een graad of 9 en in de nacht en ochtend koelt het af naar een graad of 2.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: