Regioweer: tot en met zondag lenteachtig!


Op deze vrijdag schijnt de zon en het wordt 12-13 graden. Later vandaag neemt geleidelijk de bewolking toe. Ook in het weekend zal de zon geregeld schijnen, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio. Daarbij is het vrij zacht met morgen temperaturen van 15 en zondag van 17-18 graden.

De zon schijnt op deze vrijdag aanvankelijk flink. Vanmiddag verschijnt er geleidelijk bewolking, maar het blijft droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het oosten tot noordoosten en de temperatuur stijgt naar 12-13 graden.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt, maar droog. De temperatuur daalt naar 6 graden en er waait een zwakke tot matige oost tot noordoostenwind.

Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Morgen is het bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en het wordt met 14-15 graden ook weer wat warmer. De wind waait meest matig uit een overwegend oostelijke richting.

Zondag wordt het met 17-18 graden nog wat warmer. De zon schijnt daarbij geregeld, maar er trekken ook wolkenvelden over de regio. In de middag is er zelfs kans op een bui.

Na het weekend gaat de temperatuur weer omlaag. Dinsdag en woensdag wordt het niet warmer dan een graad of 10. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar er is soms ook een buienkans.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: