Regioweer: tijdelijk koeler!


Het is vandaag en morgen tijdelijk wat koeler met temperaturen rond de 10-11 graden. Daarbij komt het ook tot buien en vandaag is daarbij kans op onweer. Vanaf vrijdag zijn de neerslagkansen klein, gaat de zon meer schijnen en gaan de temperaturen weer omhoog.

Op deze woensdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot buien. Vanmiddag kunnen deze buien gepaard gaan met onweer. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Vanavond is er nog een buienkans, komende nacht is het droog. Wel is er vrij veel bewolking aanwezig. De wind waait zwak uit het zuidoosten en de temperatuur daalt naar ongeveer 2 graden.

Morgen overheerst de bewolking en aanvankelijk is het droog. Later op de dag neemt wel weer de kans op buien toe. De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt wederom naar 10-11 graden.

De bewolking nam gisteren toe, maar de zon bleef het aanvankelijk proberen. Het leverde deze zeer fraaie Jacobsladder op. Monique Bormans maakte de foto.

Na een heldere nacht met temperaturen dichtbij het vriespunt, is het vrijdag prachtig weer met volop zonneschijn. Pas in de loop van de middag verschijnt er hoge sluierbewolking en het blijft overal droog. De wind waait zwak tot matig en draait van zuid naar oost en de temperatuur stijgt naar 13 graden.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Vooral zondagmiddag is er weer kans op enkele buien. De wind waait matig, zaterdag uit het oosten en zondag uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 15 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl