Regioweer: enkele wisselvallige dagen.


We krijgen enkele wisselvallige dagen voorgeschoteld. Na het zonnige en aangename voorjaarsweer van de laatste dagen is het vandaag bewolkt met vanmiddag buien. Het wordt nog wel 14 graden. Morgen en donderdag is het met 9 tot 10 graden een stuk frisser, maar daarna loopt het kwik weer op en neemt de wisselvalligheid weer af.

Het is vandaag bewolkt en later vanochtend en zeker vanmiddag komt het tot enkele buien. De matige zuidenwind wordt vanmiddag zuidwest en neemt af naar zwak en de temperatuur stijgt naar 14 graden.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het bewolkt met aanhoudend kans op enkele buien. De zuidwestenwind waait zwak tot matig en de temperatuur daalt naar ongeveer 4 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De temperatuur is met slechts 9 graden duidelijk te laag voor begin april en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Donderdag starten we met geregeld zon, maar vanuit het oosten neemt de bewolking toe en mogelijk valt er wat lichte regen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden, later wordt de wind veranderlijk en de temperatuur stijgt naar ongeveer 10 graden.

Vanaf vrijdag blijft het over het algemeen droog met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en de temperaturen gaan omhoog naar ongeveer 14 graden in het weekend.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl