Regioweer: vanaf morgen wisselvallig!


Het is op deze eerste april prachtig lenteweer met veel zon en temperaturen rond de 14 graden. Vanaf morgen wordt het wisselvalliger en gaat de temperatuur omlaag met woensdag en donderdag kwikstanden van ‘slechts’ 9 graden. Daarna gaat het kwik weer omhoog, maar waarschijnlijk houden de buienkansen aan.

Het is op deze maandag prachtig lenteweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige oostenwind stijgt de temperatuur naar ongeveer 14 graden.

Vanavond is het helder. Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en later in de nacht is er kans op buiige regen. De temperatuur daalt naar een graad of 6 en er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Aad Hogenboom maakte deze prachtige foto.

Morgen is het bewolkt en na een ochtend met (buiige) regen volgen in de middag enkele buien. De wind waait matig uit het zuiden, draait geleidelijk naar west tot zuidwest en neemt weer in kracht af. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden aan zee en naar 14 rondom Schiphol.

Woensdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en wellicht onweer. De matige zuidwestenwind neemt in kracht af en wordt veranderlijk en de temperatuur blijft steken bij maximaal 9 graden.

Vanaf donderdag is het (licht) wisselvallig met aanhoudend kans op regen of enkele buien. De temperatuur gaat wel weer omhoog en stijgt donderdag nog naar 9 graden, maar vrijdag tot en met zondag wordt het 11 tot 13 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl